Parancsnok: Hannibal Barca

By |2018-02-28T21:15:59+01:002018 február 28.|Categories: Parancsnokok|Tags: , | Parancsnok: Hannibal Barca bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hogy kicsoda HANNIBAL?

Hannibal Barca (Kr.e. 247–183) egy híres karthagói hadvezér volt, aki elefántokkal kelt át az Alpokon, hogy Róma ellen vonuljon.

A nagy tábornok, Hamilcar Barca legidősebb fia volt, ő esküdött örök gyűlöletet a rómaiakkal szemben, miután legyőzték őket az I. Pun Háborúban és elvesztették Szicíliát (kr.e. 241-ben).

Hamilcar megtanított mindent a fiának, amit csak tudott, hogy páratlan taktikust neveljen belőle.

Az első néhány évben Hannibál három drámai győzelmet is aratott Itáliában – Trebiánál, Lake Trasimenus-i tónál, és Cannaenál -, melyekben legfőképpen azzal a képességével tűnt ki, hogy meg tudta határozni ellenfele erősségeit és gyengeségeit egyaránt.

Miután 15 év alatt elfoglalta Itália nagy részét anélkül, hogy megfelelő támogatást kapott volna Karthágóból, Róma ellen már nem tudott vonulni

Képességek
 Forced March 

Az ‘erőltetett menet’ képessége növeli a sebességet a morál és a láthatóság rovására.

 Determination

A „meghatározás” képességének használatával növekszenek a támadási- és védekezési tulajdonságok, és lehetővé teszi a nehéz terepen történő áthaladást is.

 Ad Portas

A „kapuknál” elnevezésű képesség vad őrületbe vezeti az egységet, ami növeli ugyan a sebzést, de előfordulhat, hogy elvesztjük fölötte az irányítást.